Gecertificeerde keuring SCIOS Scope 8 en 10

Kennis en Diensten

SCIOS Scope 8 en 10

SCIOS Scope 8
SCIOS Scope 8 focust op het inspecteren van elektrische installaties. Deze scope zorgt ervoor dat elektrische installaties voldoen aan de geldende veiligheidsvoorschriften en normen. Door middel van grondige inspecties worden eventuele gebreken en risico’s opgespoord. Deze scope valt onder de NEN 3140 regelgeving. Het hoofddoel van de SCIOS Scope 8-inspecties is om de veiligheid van de werknemers te waarborgen en het voorkomen van mogelijke schade.

SCIOS Scope 10
SCIOS Scope 10 richt zich op het inspecteren van elektrische installaties met een specifieke focus op brandrisico, gebaseerd op de NTA 8220 norm. Veel brandverzekeringen eisen deze inspectie om het risico op bijvoorbeeld kortsluiting of verhitting te verkleinen. Belangrijk om te onthouden: Scope 10 is geen vervanging voor de Scope 8 (NEN 3140) inspectie.

Wat kun je verwachten van onze inspecties?

Onze SCIOS gecertificeerde inspecteur voeren een grondige en allesomvattende aanpak uit bij elke inspectie. Het resultaat? Gedetailleerde rapporten waarin eventuele verbeterpunten worden geïdentificeerd om jouw installaties te laten voldoen aan de geldende normen en richtlijnen. Electronic kan ook de uitvoering van deze verbeterpunten verzorgen zodat de installaties weer veilig en up-to-date zijn. Onze inspecteur kan namelijk zijn bevinden direct doorgeven aan de uitvoerende monteur. Dit heeft als bijkomend voordeel dat hiervoor in de meeste gevallen geen aanvullende kosten in rekening worden gebracht voor een her-inspectie.